سفر به قصد ورزش


جهان اطلاعات

جدیدترین مطالب علمی، فناوری وکاربردی جهان

جودو با امضای ایرانی

كشتی محلی كردستان «زوران پاتوله» نام دارد. این ورزش كه قدمتی طولانی دارد، معمولا در چمن و یا زمین‌های خاكی با خاك نرم برگزار می‌شود. در زوران دو كشتی‌گیر لباس محلی كردی به تن می‌كنند؛ در مقابل یكدیگر گارد می‌گیرند، با دو دست شال كمر یا بند شلوار محلی یكدیگر را محكم می‌گیرند و سعی می‌كنند، تعادل دیگری را بر هم زده و یكدیگر را بر زمین بزنند.

مهم‌ترین مركز اسكی در استان همدان پیست اسكی تاریك‌دره است. این پیست در 10 كیلومتری جنوب غربی جاده گنج‌نامه در شهر همدان و در دامنه‌های كوه‌های الوند قرار گرفته‌ و چشم‌اندازهای بكر و طبیعی دارد

اسكی در بهار

این روزها ورزش اسكی از محبوب ترین ورزش”‹های جوانان است. استان همدان كه از سردترین استان‌های كشور محسوب می‌شود. به همین جهت پیست‌های اسكی این استان در اوایل بهار نیز همچنان پوشیده از برف است و امكان اسكی را برای دوستداران این ورزش فراهم می‌كند. مهم‌ترین مركز اسكی در استان همدان پیست اسكی تاریك‌دره است. این پیست در 10 كیلومتری جنوب غربی جاده گنج‌نامه در شهر همدان و در دامنه‌های كوه‌های الوند قرار گرفته‌ و چشم‌اندازهای بكر و طبیعی دارد. طول پیست تاریك‌دره 1600 متر است و با توجه به امكانات و تجهیزات پس از شمشك و دیزین سومین پیست‌ بین‌المللی كشور محسوب می‌شود.

 

در خلیج فارس زیرآبی بروید

دنیای زیر آب همیشه برای انسان وسوسه انگیز بوده است. همین وسوسه و كنجكاوی است كه غواصی را به یكی از محبوب‌ترین ورزش‌ها تبدیل كرده است. ضمن این‌كه غواصی امروزه یكی از اركان اصلی گردشگری دریایی است. گردشگران بسیاری در سراسر جهان با حضور در سواحل دریاها و اقیانوس‌ها به غواصی و مشاهده انواع پدیده‌ها و جاذبه‌های زیر آب اعم از طبیعی و تاریخی می‌پردازند. تقاضا برای این فعالیت ورزشی به حدی زیاد است كه در بسیاری از مراكز گردشگری ساحلی و دریایی، مدارس آموزش غواصی ایجاد شده است تا گردشگرانی كه مهارت‌های لازم را ندارند، بتوانند با آموزشی كوتاه‌مدت و چند ساعته به صورت محدود از لذت غواصی بهره‌مند شوند. تنوع گونه‌های زیستی و جانوری موجود در خلیج فارس، آن را به آكواریومی بزرگ و رنگارنگ تبدیل كرده است. گردشگران با غواصی در آب‌های خلیج فارس، امكان مشاهده صدها گونه ماهی، لاك‌پشت‌های دریایی، مرجان‌ها و گونه‌های گیاهی مختلف را خواهند داشت.

 

ماهی‌های تهران را بگیرید

ماهیگیری ورزشی مفرح است كه به سبب تماس با آب سبب آرامش روح و روان انسان هم می‌شود. به دلیل بی‌نیازی به شرایط جسمی و سنی خاص، ماهیگیری به عنوان ورزشی همگانی شناخته می‌شود. دریاچه سد لتیان در 25 كیلومتری شمال شرق تهران روی رودخانه جاجرود قرار دارد و ماهی‌هایی چون كپور، كراس، ماهی سفید رودخانه‌ای، ماهی زرد و قزل‌آلا از گونه‌های آبزی موجود در این منطقه هستند. البته اگر راهی لتیان شدید تنها به ماهیگیری فكر نكنید چرا كه می‌توانید از دیگر فعالیت‌های ورزشی كه در دریاچه لتیان صورت می‌گیرد مثل قایقرانی و اسكی روی آب هم استفاده كنید. البته ناگفته نماند كه در طی سال‌های گذشته به سبب حضور گردشگران و رعایت نكردن نكات بهداشتی، آلودگی‌های محیطی این دریاچه زیاد شده و از جمعیت ماهی‌ها به میزان زیادی كاسته شده است. گردشگران می‌توانند با حفظ ارزش‌های زیست‌محیطی در كم كردن این مشكلات نقش بسزایی داشته باشند.

كشتی محلی

یك كشتی با صدهزار تماشاگر

اوج مسابقات كشتی باچوخه كه معمولا در چهار فصل و در مناسبت‌های مختلف در استان خراسان شمالی برگزار می‌شود، روز چهاردهم فروردین در اسفراین است. در این روز فروشگاه‌ها، ادارات و مدارس اسفراین برای برگزاری مطلوب این مسابقات به حال تعطیل درمی‌آید و مردم خونگرم این خطه از كشورمان از 70هزار نفر تماشاگر این رشته ورزشی پذیرایی می‌كنند.

برگزاری مسابقات كشتی در روزهای دوازدهم و سیزدهم فروردین در شهرستان مانه و سملقان، شیروان، نیشابور، قوچان، جوین، سبزوار، فاروج، چناران و بجنورد از جمله آن است. مسابقه‌ای كه روز چهاردهم فروردین در اسفراین با حضور ورزشكاران این رشته از استان‌های مختلف كشورمان برگزار می‌شود در حقیقت عرصه زورآزمایی چوخه كاران زبده استان‌های خراسان است.

كشتی چوخه در اصل نامی كردی دارد و از آنجا كه بیشتر مردم شمال خراسان كرد زبان هستند این ورزش بین آنها معمول شده و پس از مدتی اداره كل تربیت بدنی خراسان سابق با برگزاری رقابت‌ها آن را باچوخه نامگذاری كرد. اسم چوخه كه امروزه بر كشتی محلی خراسان گذاشته شده از لباسی كه كشتی گیران آن هنگام مبارزه به تن می‌كنند، گرفته شده است.

مدت مسابقه چوخه ده دقیقه است كه اگر در این مدت نتیجه مسابقه معلوم نشود، كشتی‌گیران با استراحت كوتاهی، پنج دقیقه دیگر نیز به مسابقه ادامه می‌دهند تا پهلوان نخست مشخص شود. در این رقابت، پهلوانان پیش از ورود به میدان مبارزه وضو می‌گیرند و با حالی معنوی وارد میدان شده و پس از روبوسی با حریف و به دستور داور كه معمولا از پیشكسوتان كشتی باچوخه است، مبارزه را شروع می‌كنند و در پایان نیز برنده و بازنده همدیگر را در آغوش می‌گیرند تا منش پهلوانی آنها به تماشاگران نیز ثابت شود.

فرش، پشتی، گوسفند و حتی شتر از جمله جوایز برندگان این مسابقه است. هرچند جمعیت شهر اسفراین حدود 70 هزار نفر است اما برای دیدن این آیین، جمعیتی بیش از كل جمعیت شهر در محل برگزاری آن جمع می‌شود. برخلاف بسیاری از ورزش‌ها، مخاطب كشتی با چوخه تنها مردان نیستند زنان این شهر حتی با كودكانشان از تماشاگران پرو پاقرص این ورزش آیینی محسوب می‌شوند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در پنج شنبه 22 فروردين 1392برچسب:,| ساعت 21:49| توسط حسین رستمی زاده|















قالب جدید وبلاگ پيچك دات نت